Öppet Mån-Fre 9:00 - 18:00

En Mångsidig Verkstad

Invid Södertäljekanalen, några hundra meter från järnvägsstationen i Södertälje Hamn hittar man Dokic Mechanical AB, en mekanisk verkstad som under decennier av varierande uppdrag har byggt en bred erfarenhet och kompetens inom maskiner, mekanik, konstruktion och detaljtillverkning, som kompletteras med färdigheter inom CNC-programmering och datorstödd design och ritning.

Vi utför komplett tillverkning av maskindelar, fräsning och svarvning, framtagning av mindre serier, prototyper och specialverktyg.

Vi utvecklar även mjukvaruapplikationer för att generera maskinprogram (ISO G-kod) för specialiserade ändamål eller geometrier.

Vår Filosofi

Vi tar an våra uppdrag med fingerkänsla och hantverksmässighet, med sikte på hög precision, funktionalitet, och noggrannhet. Vi jobbar i nära samarbete med våra uppdragsgivare och är stolta över att hålla hög kvalitet och leveranssäkerhet.

Nå oss på info@dokicmechanical.se

Öppet 9:00 till 18:00. Ring gärna inför besök.

gravyrbild

Adress

Besöksadress:
Dokic Mechanical AB
Hansavägen 5
151 38 Södertälje

Öppet: Mån-Fre, ring inför besök

Hitta till oss

Sväng ner mot vattnet i korsningen mittemot järnvägsstationen. Sväng vänster vid grinden. Fortsätt tills du rundat de första byggnaderna och kört förbi fotbollsplanen. Till höger, håll utkik efter en verkstadsport med texten Dokic Mechanical på en skylt ovanför. Välkomna!

Hör av er

E-post:
info@dokicmechanical.se

Telefon:
073 825 11 39 - Zoran

Vår Maskinpark

Vi har maskiner och verktyg för komplett tillverkning av detaljer av de flesta slag. I galleriet kan man få en uppfattning om detaljernas variationsrikedom; allt från enkla bitar, till komplicerade detaljer med höga krav på precision och problemlösning.

CNC vertikal flerop
CNC horisontell svarv
En stor vertikal kopierfräsmaskin för 3d fräsnig
Tre supportsvarvar med olika riggning
Manuella fräsmaskiner med vinklingsbara huvuden
Aciera pelarborrmaskin
SMT CNC-svarv för grovsvarvning av serier
Två Planslipmaksiner
Tre verktygsslipmaskiner
Kilspårsmaskin för spår upp till 25mm bredd och 325mm längd
Sänkgnistmaskin

Diverse pressar och sågar, travers för manövrering av tunga material, samt ett stort urval av specialverktyg som samlats över företagets 40-åriga historia.

gravyrbild
Bildgalleri - Detaljer i olika stadier av tillverkningsprocessen

Vi på Dokic Mechanical AB

Ciro Dokic, 1946 - 2019

Grundare av företaget med över 50-års erfarenhet inom verkstad- och tillverkningsindustrin. Startade Dokic Mechanical år 1981, efter att bland annat arbetat på Sundstrand, Scania och Alfa-Laval.

Zoran Dokic

Son till grundaren och uppväxt kring verkstaden där han länge följt arbetet på nära håll. I verkstan jobbar han med programmering av flerop och svarv, CAD ritning och manuella maskiner, men även med inköp och kundkontakt (och när tillfälle ges, denna hemsida).

Kristoffer Berg

Började arbeta hos oss 2011, och ansvarar främst för att programmera och köra vertikal flerop. Arbetar självständigt både som maskinoperatör och CAD ritare. Tidigare jobbat med kuverteringsmaskiner och industriskrivare, nu skolad till fräsare.

Dokic Mechanical, sedan 1981

Verksamheten har sitt ursprung i Dokic Mechanical som grundades 1981 i Södertälje hamn av Ljubisa ”Ciro” Dokic, som efter flera års erfarenhet inom verkstadsindustrin beslutade sig för att starta eget, ett familjeföretag som nu tillverkat finmekaniska produkter i över fyra decennier och som än idag finns och verkar i Södertälje hamns industriområde.

Företaget startades när Ciro fick idén om ett nytt sätt att tillverka och precisionsslipa härdade kurvor till screentryckmaskiner. Tillverkningen tog ordentlig fart då företaget fick förtroendet att tillverka både kurvor och andra maskindelar åt Svecias världsledande printscreen-maskiner.

Under åren som följde utökades verksamheten till att tillverka maskindelar och produktionsverktyg åt kunder såsom Alfa-Laval och Scania. Även mindre företag och privatpersoner har genom åren vänt sig till Dokic Mechanical för tillverkning och konstruktion efter ritningar eller idéer.

Tack vare sin skicklighet och gedigna erfarenhet av mekanisk tillverkning hade Ciro under sin livstid många uppdrag bestående av allt från serietillverkning till framställning av avancerade prototyper åt en bred kundkrets. Uppdragens stora variation resulterade i en bred erfarenhet av mekanisk problemlösning, maskinbearbetning och material. Med stor yrkesstolthet drev han företaget i nästan 40 år.

Idag drivs företaget Dokic Mechanical AB av sonen Zoran Dokic som sedan barnsben tillbringat mycket tid på verkstaden och sedermera arbetat en stor del av sitt vuxna liv sida vid sida med sin far. Precis som sin far lägger han stor vikt på kvalitet och precision.

Alla kunder är lika välkomna, företag som privatpersoner.

Copyright 2011 - 2022 Dokic Mechanical AB