Ring för öppettider

En Mångsidig Verkstad

Invid Södertäljekanalen, några hundra meter från järnvägsstationen i Södertälje Hamn hittar man Dokic Mechanical AB, en mekanisk verkstad som under decennier av varierande uppdrag har byggt en bred erfarenhet och kompetens inom maskiner, mekanik, konstruktion och detaljtillverkning, som kompletteras med färdigheter inom CNC-programmering och datorstödd design och ritning.

Vi utför komplett tillverkning av maskindelar, fräsning och svarvning, framtagning av mindre serier, prototyper och specialverktyg.

Vi utvecklar även mjukvaruapplikationer för ISO Gkodbaserad maskinstyrning och seriell kommunikation.

Vår Filosofi

Vi tar an våra uppdrag med fingerkänsla och hantverksmässighet, med sikte på hög precision, funktionalitet, och noggrannhet. Vi jobbar i nära samarbete med våra uppdragsgivare och är stolta över att hålla hög kvalitet och leveranssäkerhet.

Nå oss på info@dokicmechanical.se

gravyrbild

Adress

Besöksadress:
Dokic Mechanical AB
Hansavägen 5
151 38 Södertälje

Öppet: Mån-Fre, ring inför besök

Hitta till oss

Sväng ner mot vattnet i korsningen mittemot järnvägsstationen. Sväng vänster vid grinden. Fortsätt tills du rundat de första byggnaderna och kört förbi fotbollsplanen. Till höger, håll utkik efter en verkstadsport med texten Dokic Mechanical på en skylt ovanför. Välkomna!

Hör av er

E-post:
info@dokicmechanical.se

Telefon:
073 825 11 39 - Zoran

Vår Maskinpark

Vi har maskiner och verktyg för komplett tillverkning av detaljer av de flesta slag. I galleriet kan man få en uppfattning om detaljernas variationsrikedom; allt från enkla bitar, till komplicerade detaljer med höga krav på precision och problemlösning.

CNC vertikal flerop
CNC horisontell svarv
En stor vertikal kopierfräsmaskin för 3d fräsnig
Tre supportsvarvar med olika riggning
Manuella fräsmaskiner med vinklingsbara huvuden
Aciera pelarborrmaskin
SMT programmerbar svarv för grovsvarvning av serier
Två Planslipmaksiner
Tre verktygsslipmaskiner
Kilspårsmaskin
Sänkgnistmaskin

Diverse pressar och sågar, travers för manövrering av tunga material, samt ett stort urval av specialverktyg som samlats över företagets drygt 30 åriga historia.

gravyrbild
Bildgalleri - Detaljer i olika stadier av tillverkningsprocessen

Vi på Dokic Mechanical AB

Ciro Dokic, 1946 - 2019

Grundare av företaget med över 40 år inom verkstad- och tillverkningsindustrin. Startade Dokic Mechanical år 1981, efter att bland annat arbetat på Sundstrand, Scania och Alfa-Laval.

Zoran Dokic

Son till grundaren och uppväxt kring verkstaden där han länge följt arbetet på nära håll. I verkstan jobbar han med programmering av flerop och svarv, CAD ritning och manuella maskiner, men även med inköp och kundkontakt (och när tillfälle ges, denna hemsida).

Kristoffer Berg

Började arbeta hos oss 2011, och ansvarar främst för att programmera och köra vertikal flerop. Arbetar självständigt både som maskinoperatör och CAD ritare. Tidigare jobbat med kuverteringsmaskiner och industriskrivare, nu skolad till fräsare.

Dokic Mechanical, sedan 1981

Mer information inom kort

Copyright 2011 - 2020 Dokic Mechanical AB